opc_loader

Côte de Boeuf

Black Aberdeen Angus
24,95
x

Heerlijke ribeye met been van ca. 450 gr.

Cote de boeuf

Mijn favoriete steak is een cote de boeuf, met een fraaie marmering en een randje vet. Geserveerd met het bot er nog aan én met knapperige kaantjes.

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

1 stuk van 800 gram côte de bœuf, met bot
olijfolie
3-4 tenen knoflook
3 takjes tijm

Hulpmiddelen

Ook nodig: kernthermometer, ovenvaste koekenpan, aluminiumfolie

Bereidingswijze

Aanbraden
Laat het vlees tijdig op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 100 ºC. Bestrooi het vlees met grofgemalen peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een ovenvaste koekenpan. Braad de côte de bœuf rondom goudbruin. Pel en plet de knoflook, doe ze met de tijmtakjes in de pan. Laat de pan nog 1-2 minuten op het vuur staan zodat de geuren loskomen.

Garen in de oven
Neem de pan van het vuur en laat het vlees 5 minuten rusten om af te koelen. Zet de pan met inhoud in de oven. Steek een kernthermometer tot het midden in het vlees (niet te dicht bij het bot). Ik ben een liefhebber van lekker rauw en kies voor een kerntemperatuur van 45 ºC. Dat duurt ongeveer 20 minuten. Reken op 35 ovenminuten voor medium-rare (55 ºC), laat het ribstuk naar smaak langer garen.

Kaantjes
Neem de pan met de côte de bœuf uit de oven. Snijd het vet eraf. Laat het vlees 5-10 minuten rusten, losjes in aluminiumfolie gewikkeld. Snijd intussen het vet in kleine stukjes. Bak de vetblokjes (kaantjes) uit in het braadvet van het vlees.

Serveren
Snijd de côte de bœuf in plakken. Snijd het laatste stuk om het bot heen. Leg de plakken op een warme serveerschaal of borden. Overgiet het vlees met enkele lepels braadvet en strooi er de kaantjes over.

Côte de Boeuf heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Adresgegevens

De Ambachtelijke Slager

De Kamp 5,

8061 BJ  Hasselt

Tel. 038 - 477 57 76

info@deambachtelijkeslager.nl
 

Social media:
Facebook.com/Ambachtslager
T
witter.com/Ambachtslager