Dunne Lende aan een stuk van min. 1 kilo
Dunne lende
Ingrediënten
800 g tot 1 kg dunne lende - 60 g boter - 6 middelgrote sjalotten - 1 flesje (33 cl) bruin trappistenbier (Orval, Westmalle ... ) - peper en zout - fijngesneden peterselie en bieslook
Bereidingswijze
Braad de dunne lende op een hoog vuur goudbruin in 20 g boter, zodat er rondom een mooie korst ontstaat. Houd het vlees warm (in aluminiumfolie). Fruit de fijngesneden sjalotten in een steelpannetje met 20 g boter. Bestrooi met peper en leng aan met het bier. Laat op een laag pitje voor de helft indikken. Voeg desgewenst een scheutje water toe voor een minder bittere smaak. Kruid met zout en breng verder op smaak met peper. Braad de dunne lende verder in de pan. Leg het vlees op voorverwarmde borden en blus het braadvocht met de biersaus die u op het laatst met de resterende boter opklopt.
De Ambachtelijke Slager
De Kamp 5,
8061 BJ Hasselt
Tel. 038 - 477 57 76
info@deambachtelijkeslager.nl
Social media: Facebook.com/Ambachtslager Twitter.com/Ambachtslager