Entrecote
Dit is mijn ultieme recept voor een klassieke entrecote met zgn Cafe de Paris boter. Er gaat maar weinig boven zo`n zachtsmeltende klont kruidenboter op een gebakken of gegrilde steak. Afkomstig uit het kookboek: Handboek voor de Perfecte Steak - wat elke man moet weten over biefstuk bakken.
Ingrediënten voor 4 personen
4 entrecotes
voor de boter:
150 gram (boeren)boter, op kamertemperatuur
2 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel dijonmosterd
½ theelepel kappertjes, fijngehakt
1 theelepel fijngesneden bieslook
1 theelepel fijngesneden dragon
2 ansjovisfilets, fijngesneden
1 theelepel cognac
1 theelepel madeira
1 theelepel worcestersaus
1 mespunt paprikapoeder
Bereidingswijze
Boter
Meng in een kom met een houten lepel eerst alle overige ingrediënten en roer er dan de zachte boter door. Schep de kruidenboter op een stuk bakpapier of folie. Rol de boter strak op en bind de uiteinden dicht. Laat de boterrol minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
Grillen
Bestrijk de entrecotes met olijfolie en bestrooi ze met versgemalen peper en zout. Verhit de grillpan op hoog vuur. Grill de entrecotes in 1-2 minuten per kant voor rare (3 minuten voor medium-rare, 4 minuten voor medium). Laat de entrecotes 5 minuten rusten, losjes in aluminiumfolie gewikkeld.
Serveren
Snijd de boterrol in plakken van 1,5 cm dik. Leg de entrecotes op warme borden, met een plak kruidenboter erop.