opc_loader

Kogelbiefstuk

Black Aberdeen Angus
8,95
x

2 Lekkere Black Aberdeen Angus Kogelbiefstukken van 150 gram per stuk

 

Kogelbiefstuk met een rode wijn-sjalottensaus

4 kogelbiefstukken van ca.150 g. per stuk

16 schoongemaakte sjalotten

1 glas rode wijn

1 eetlepel rode wijnazijn (Fuchs)

1 theelepel suiker

3 eetlepels vleesjus (Maggi)

versgemalen peper en zout

1 eetlepel roomboter + een scheutje olie om te bakken

Voorbereiding

Wrijf de kogelbiefstukken in met versgemalen peper en zout.

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan totdat deze begint te walmen en laat de boter met de olie smelten. Als de boter is uitgebruist, de biefstukken om en om goudbruin dichtschroeien aan beide zijden en ca. 5 minuten laten bakken op wat lager vuur. Neem ze uit de pan, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze op een warme plaats rusten. In de tussentijd de sjalotten in de braadjus goudbruin bakken, bestrooien met de suiker, peper en zout. Nu afblussen met de rode wijn en wijnazijn en de vleesjus toevoegen. Even laten inkoken tot een mooie egale saus. Snijd de biefstukken in plakken en rangschik ze op voorverwarmde borden. Bedek het vlees met de saus en sjalotten

Serveertips

Serveer dit bijvoorbeeld met gegratineerde aardappel en salade

Kogelbiefstuk heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Adresgegevens

De Ambachtelijke Slager

De Kamp 5,

8061 BJ  Hasselt

Tel. 038 - 477 57 76

info@deambachtelijkeslager.nl
 

Social media:
Facebook.com/Ambachtslager
T
witter.com/Ambachtslager