Kogelbiefstuk met een rode wijn-sjalottensaus
4 kogelbiefstukken van ca.150 g. per stuk
16 schoongemaakte sjalotten
1 glas rode wijn
1 eetlepel rode wijnazijn (Fuchs)
1 theelepel suiker
3 eetlepels vleesjus (Maggi)
versgemalen peper en zout
1 eetlepel roomboter + een scheutje olie om te bakken
Voorbereiding
Wrijf de kogelbiefstukken in met versgemalen peper en zout.
Bereidingswijze
Verhit een koekenpan totdat deze begint te walmen en laat de boter met de olie smelten. Als de boter is uitgebruist, de biefstukken om en om goudbruin dichtschroeien aan beide zijden en ca. 5 minuten laten bakken op wat lager vuur. Neem ze uit de pan, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze op een warme plaats rusten. In de tussentijd de sjalotten in de braadjus goudbruin bakken, bestrooien met de suiker, peper en zout. Nu afblussen met de rode wijn en wijnazijn en de vleesjus toevoegen. Even laten inkoken tot een mooie egale saus. Snijd de biefstukken in plakken en rangschik ze op voorverwarmde borden. Bedek het vlees met de saus en sjalotten
Serveertips
Serveer dit bijvoorbeeld met gegratineerde aardappel en salade