opc_loader

Ossenhaas Chateau Briand

Black Aberdeen Angus
29,95
x

Ossenhaas aan het stuk van ca. 400 gram. 

Biefstuk voor 2 personen. 

Ook beschikbaar in 800 gram, te vermelden bij bestelling.

Chateaubriand

Chateaubriand is een runderbiefstuk van ruim 200 gram. De biefstuk wordt uit de kop van een ontvliesde ossenhaas gesneden en geslagen of geplet tot een dikte van een goede 3 cm.

De naam komt van François René de Chateaubriand, Frans schrijver en politicus. De kok van de vicomte de Chateaubriand zou voor het eerst een dergelijke biefstuk hebben bereid. Het vlees is afkomstig van het kleinhoofd van een rund. Dit bevindt zich in het achterkwartier boven het zogenaamde groothoofd en de kogel. Het kleinhoofd is een mals stuk vlees, waar tevens tournedos uit wordt gesneden.

Ingredienten

Voor 2 personen

•400 gr. chateaubriand (2x 200 gr.)
•3 eetl. boterolie ( helft roomboter, helft olie)
•peper en zout

1. Verwarm een pan op hoog vuur. Doe het vlees zonder olie in de pan. Schroei het aan alle zijden goed dicht (elke zijde een paar minuten).

2. Haal het vlees uit de pan voeg zout en peper toe. Dit mag flink zijn omdat het zout en peper door garing in de oven het vlees intrekt. Je kunt ook op het einde toevoegen dan blijven de kristallen “heel”, voeg dan echter veel minder toe.

3. Zet het vlees in de oven op 165 graden gedurende 5 minuten. Doe vlak voor het in de oven gaat wat boter olie op het vlees. Dit voorkomt uitdroging.

4. Haal het vlees uit de oven en leg het in een warmhoudkast (dit is ongeveer 60 graden). Dit kun je ook simuleren door de oven op 60 tot 100 graden te zetten.

5. Door het rusten van het vlees voorkom je dat er een plas kookvocht op je bord komt. De eiwitten nemen dit in feite op.

6. Snijd het vlees in plakken. Gebruik een scherp mes zonder kartels anders zie je dit aan het vlees.

Wijntip:

De chateaubriand is een klassieker in de Franse keuken. Daar mag je bijna gewoon niet anders dan Franse rode wijn bij drinken: Bourgogne of Bordeaux. Doe je het toch, verwen jezelf dan met een Italiaanse Barolo.

Ossenhaas Chateau Briand heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Adresgegevens

De Ambachtelijke Slager

De Kamp 5,

8061 BJ  Hasselt

Tel. 038 - 477 57 76

info@deambachtelijkeslager.nl
 

Social media:
Facebook.com/Ambachtslager
T
witter.com/Ambachtslager