opc_loader

Picanha Steak

Black Aberdeen Angus
4,75
x

Picanha Steak van ca. 150 gr.

Picanhasteak

Ingrediënten voor 4 personen.

Picanha in het nederlands is dit een staartstuk , een driehoekig stukje vlees van maximaal 1,5 kg met een laag vet erop. Dit vet is heel belangrijk, het maakt de smaak aan het vlees.
grof zeezout
Hulpmiddelen
Barbecue
Alumiumfolie

Steek de bbq aan
Het vlees moet op kamertemperatuur zijn!

15 minuten voordat de barbecue aangaat:
Manier 1: Strooi grof zeezout op een bord. (1/2 kopje) , leg daar het vlees op.
Daarna het vlees aan de andere kant ook bestrooien met het grove zout.
Geen gewoon keukenzout gebruiken, dat zal teveel vocht aan het vlees onttrekken en het veel te zout maken. Daarna inpakken in alufolie en lekker laten rusten (15 - 30 minuten)

Manier 2: Snij het vlees in plakken van 2 tot 3 vingers dik.
Rijg het vlees aan spiezen, waarbij het vlees gebogen/gevouwen wordt zodat het vet aan de buitenkant zit.
Strooi het grove zout aan twee kanten en laat het even rusten (10-15 minuten)

Bereidingswijze

Manier 1: Haal het vlees uit de alufolie, leg het met de vetlaag naar boven op het rooster.
Als het vlees dikker begint te worden mag het omgedraaid worden.
Na een minuut of 20 - 40 zal het vlees klaar zijn om aangesneden te worden (dit hangt voornamelijk af hoe hoog het vlees van het vuur ligt).
De truck is om telkens stukjes geroosterd vlees eraf te snijden en daarna het vlees weer terug op de barbecue te leggen. Mocht je het vlees eerst willen garen dan kun je het ook verpakken in aluminiumfolie en het een 30 min op de bbq laten liggen.
Daarna de aluminiumfolie eraf halen en het vlees mooi bruin laten worden.

Manier 2: De spiesen op de barbecue leggen en geregeld draaien.
Zodra het mooi bruin is, het vlees eraf halen en snijden.
Zorg ervoor dat elk stukje vlees een stukje vet heeft.
Dat geeft namelijk de heerlijke smaak. Het vlees mag rood van binnen zijn.

 

Picanha Steak heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Adresgegevens

De Ambachtelijke Slager

De Kamp 5,

8061 BJ  Hasselt

Tel. 038 - 477 57 76

info@deambachtelijkeslager.nl
 

Social media:
Facebook.com/Ambachtslager
T
witter.com/Ambachtslager