opc_loader

Rib Roast

Black Aberdeen Angus
94,95
x

Een Roast van de rib van ca. 2,5 kilo

Ribroast

Een rib roast is een rib-eye aan één stuk met de botten er nog aan.

Dit stuk is ruim twee en een halve kilo, en heeft meestal 3 - 4 ribben, afhankelijk van de roast. Als vuistregel kun je hanteren dat je per rib twee personen kunt voeden. Mocht er iets overblijven van je rib roast dan is dat heerlijk, dungesneden, de volgende dag op brood, dus een beetje ruim inkopen kan geen kwaad.

Om te beginnen moet je de rib roast goed op kamertemperatuur laten komen, dit is een stuk vlees dat tussen rare en medium wordt gegeten en als je dat dus niet doet dan is de buitenkant veel gaarder dan de binnenkant, niet echt lekker De ribben van te voren voor het grootste deel lossnijden van het vlees, dit maakt het makkelijker om het vlees, wanneer het gaar is, aan te snijden.

Daarna bind je de ribben en het vlees op. Ook wanneer je je botten niet los snijdt moet je het vlees opbinden omdat het vlees anders uit elkaar valt op het deel waar het vet in zit en dan oneven gaart. Dan is het allemaal vrij simpel, maak de barbecue klaar voor indirect grillen op 450°F / 232°C.
Smeer het vlees in met wat olie en doe er daarna wat zout en peper op.

Leg het vlees met de botten naar beneden op het rooster en doe de deksel er op. Eventueel wat pecanrookhout toevoegen, niet te veel, ongeveer een handje snippers.

Na 20 minuten laat je de temperatuur zakken naar 375°F / 190°C.

Dit is een stuk vlees dat je gewoon rare kunt eten, dan is het klaar als de kerntemperatuur 120°F / 49°C is. Een hogere temperatuur is zonde van het vlees, NIET doen! Tijdens het rusten stijgt de temperatuur nog een aantal graden, dus hou niet de geijkte lijstjes aan! Voor deze rib roast van ruim 2,5 kilo duurt het zo’n 3 uur voordat hij op temperatuur is.

Haal, als de gewenste temperatuur bereikt is, het vlees uit de barbecue en laat laat het een minuut of 20 rusten onder aluminium folie. De kerntemperatuur zal nog iets stijgen en de sappen zullen zich door het vlees verdelen waardoor het nog sappiger wordt. Snij de touwtjes los en de botten van het vlees, dat gaat heel makkelijk als je ze van te voren al grotendeels los had gesneden.

Verdeel daarna je rib roast in mooie dikke plakken. De botten zijn voor de pitmaster en zijn erg lekkere spare ribs! Serveer met horseradish sour cream sauce , aardappelpuree met knoflook en salade. De puree en salade zijn voor de show hoor, je wilt alleen maar dit vlees eten!, zo heerlijk is het, de rest is echt bijzaak! De restjes (je had iets te veel gekocht toch?!?) snij je dun en doe je de volgende dag op een mooi broodje met wat sla en nog wat van de saus! Heerlijk!!

 

 

 

Rib Roast heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Adresgegevens

De Ambachtelijke Slager

De Kamp 5,

8061 BJ  Hasselt

Tel. 038 - 477 57 76

info@deambachtelijkeslager.nl
 

Social media:
Facebook.com/Ambachtslager
T
witter.com/Ambachtslager