opc_loader

Rundergehakt

Black Aberdeen Angus
4,95
x

500 gram Mager rundergehakt

Chinese koolbladeren gevuld met rundergehakt

Ingrediënten

• 16 bladeren Chinese kool
• 4 el olijfolie, 1 sjalot, 2 teentjes look, 1 chilipepertje, ½ bosje bieslook, 6 takjes platte peterselie, 2 stengels bleekselder
• ½ kg rundgehakt, zout, ½ tl gemberpoeder, kurkuma, 1 ei
• Tomatensaus: geut olijfolie, 1 sjalot, 4 tomaten, 1 el tomatenpuree, geutje water, ½ kippenbouillonblokje, peper, enkele takjes basilicum
• 50g gemalen kaas

 

Bereidingswijze

• Water aan de kook brengen en de bladeren Chinese kool 3 minuten koken. Afgieten en onmiddellijk afkoelen in ruim koud water. De bladeren naast elkaar op een handdoek laten uitlekken.
• De sjalot, look, chilipepertje, bieslook, platte peterselie en de selder in de blender fijn mixen. 4 el olijfolie verwarmen en de groenten hierin fruiten. Laten afkoelen en samen met zout, gember, kurkuma en het ei onder het gehakt mengen. Breng op smaak en vul hiermee de bladeren Chinese kool.
• De koolpakketjes naast elkaar, in een geoliede vuurvaste schaal leggen.
• Tomatensaus: de fijn gesneden sjalot in de olie fruiten. De gepelde en in stukken gesneden tomaten toevoegen met een scheutje water. De tomatenpuree, het bouillonblokje en de peper toevoegen en 10 minuten laten garen. De saus mixen, op smaak brengen en over de koolpakketjes verdelen.
• Bestrooi met de kaas en laat net voor het opdienen in een voorverwarmde oven van 200°C garen gedurende 35 minuten.
• Dien op met gekookte rijst of brood.

 

Rundergehakt heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Adresgegevens

De Ambachtelijke Slager

De Kamp 5,

8061 BJ  Hasselt

Tel. 038 - 477 57 76

info@deambachtelijkeslager.nl
 

Social media:
Facebook.com/Ambachtslager
T
witter.com/Ambachtslager