opc_loader

Sukade Stuk

Black Aberdeen Angus
14,95
x

Sukadestuk van ca. 750 gram

Boeuf Bourguignon (Een volledige maaltijd voor 4 personen / een hoofdgerecht voor 6 personen
(als onderdeel van een diner met meerdere gerechten).

 

BENODIGDHEDEN:
5 teentjes knoflook
3 laurierbladeren
1 klein blikje tomatenpuree
4 dl vlees fond ( kant-en-klaar te kopen)
0,5 liter rode wijn
1000 gram mager stuk sucade aan 1 stuk
Zout, Peper
 

Circa 50 gram boter (of margarine)
125 gram gerookte spekblokjes (doorregen)
2 uien
250 gram worteltjes (panklaar’ gewogen)
250 gram kastanjechampignons
1 zeer volle eetlepel maïzena
1 flinke kop gehakte peterselie

Boeuf Bourguignon is erg lekker ‘echt op zijn Frans’, dat wil zeggen: Geserveerd op diepe borden (of in kommen) met stokbrood en een glas wijn er bij. Het is een stoofgerecht dat ruim van te voren gemaakt kan worden. Dus een goede keuze als er gasten komen en de ‘kok’ niet voortdurend in de keuken wil staan.

BEREIDINGSTIJD: Circa 4-1/2 uur (3 uur wachten inbegrepen.)

BEREIDEN: Pel de knoflook en snijd de tenen grof in stukken. Pak een grote pan en doe de knoflook, de laurierbladeren, de tomatenpuree, de bouillon en de wijn er in. Roer om en zet de pan op een matige hittebron. Schakel, als de inhoud van de pan lauwwarm is, de hittebron laag.

Snijd de sucade in grote dobbelstenen (ongeveer 3 centimeter groot) en bestrooi die – niet te zuinig – met peper en zout. Verhit, op de hoogste hittebron, een eetlepel boter in een grote koekenpan. Bak het vlees in de koekenpan rondom bruin en schep het steeds meteen na het bakken bij de tomatensaus in de pan. Doe, als al het vlees gebakken is, de spekblokjes in de koekenpan en bak ze op een matige hittebron uit. Schep ze daarna bij het vlees en de saus in de pan, laat het bakvet in de koekenpan.

Pel de uien en snipper ze niet te grof. Bak in het achtergebleven bakvet in de koekenpan de uiensnippers, af en toe omscheppend, goudbruin. Doe ze, als ze klaar zijn, ook bij het vlees en de saus in de pan. Breng, om het aanbaksel los te maken, een klein beetje water in de koekenpan aan de kook en giet dat (tenzij het zwart is – in dat geval weggooien) over de gebakken uiensnippers. Roer de inhoud van de pan om.

Breng de inhoud van de pan aan de kook, doe een deksel op de pan en laat het vlees circa 3 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe en voeg tegen het eind van de kooktijd wat water toe als de saus te veel inkookt, het vlees moet net onder blijven staan.
Maak de worteltjes panklaar, maar kook ze niet. Snijd de kastanjechampignons in plakjes (ongeveer 1/2 centimeter dik). Doe na circa 2-1/2 uur sudderen de ongekookte stukjes wortel en plakjes champignons bij het vlees. Roer om en laat de Boeuf Bourguignon nog ongeveer 30 tot 45 minuten verder sudderen tot het vlees en de groenten gaar zijn.

AFWERKEN: Bind de Boef Bourguignon met klein beetje maïzena (tot de saus zo dik is als yoghurt). Proef de Boef Bourguignon en voeg alleen indien nodig nog wat zout of peper toe. Strooi voor het serveren de gehakte peterselie erover. Lekker met notenrijst of Roseval aardappeltjes met rozemarijn.

Sukade Stuk heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Adresgegevens

De Ambachtelijke Slager

De Kamp 5,

8061 BJ  Hasselt

Tel. 038 - 477 57 76

info@deambachtelijkeslager.nl
 

Social media:
Facebook.com/Ambachtslager
T
witter.com/Ambachtslager