opc_loader

Sukadelapjes

Black Aberdeen Angus
4,95
x

Sukadelapjes ca. 250 gram

Sucadelapjes

Ingrediënten voor 4 winterse maaltijden

800 gr sukade vlees
300 ml bruine runder- of kalfsfond
klont boter (ev. geklaard) om in te braden
150 ml rode wijn
2 uien
1 blik gepelde tomaten
1 wortel
1 bleekselderij
1 blaadje laurier
2 plakken ontbijtkoek
zout & peper

Snij de wortel, ui en bleekselderij klein. Braad het vlees kort op redelijk hoog vuur bruin in een grote pan (liefst gietijzer), zonder dat het van binnen de kans krijgt droog te worden. Haal het vlees even uit de pan en doe er de groenten in en braad deze nog even kort tot de uien glazig zijn op iets lager vuur. Voeg wijn en fond toe en breng aan de kook. Zorg dat het aanbaksel mooi oplost in het vocht. Voeg de tomaten toe en verkruimel de ontbijtkoek. Deze geeft de jus een kruidige smaak en binding.

Draai het vuur laag en leg het vlees nu op de groente (zodat het de bodem niet raakt) en vergeet het laurierblaadje niet toe te voegen. Je kunt geplette peperkorrels toevoegen, je kunt de peper ook gemalen aan het einde van de bereiding toevoegen. Nu moet het vlees lang stoven, liefst op een temperatuur rond de 85°C. Dit kan je in een goede oven bereiken door deze op 90°C graden in te stellen. Het kan echter geen kwaad dit te controleren met een digitale thermometer, veel ovens zijn niet zo nauwkeurig. Controleer dit door een glas water in de oven te zetten, je kunt dan makkelijk periodiek de temperatuur van het water meten.

Heb je geen gietijzeren pan, zet de pan dan met deksel op een sudderplaatje, want vaak is de laagste stand nog te hoog. Hij hoeft dus niet te koken, maar mag niet onder de 80°C komen. Een thermometer kan dus geen kwaad.

Normaal stoof je een sudderlap 2 tot 3 uur, maar nu is de temperatuur iets lager, dus zal het wat langer duren (kijk na 2½ uur of het vlees al zacht is geworden). Als je fond niet gezouten is, zal je nog wat zout moeten toevoegen om het geheel op smaak te brengen!

Tips

Je kunt de lappen met mosterd insmeren voor extra smaak. Kijk alleen wel uit dat de mosterd niet verbrand bij het dichtschroeien.

Als de jus erg waterig is kun je deze binden met wat bloem of maizena.

Serveer met aardappelpuree en gesmoorde witlof of peultjes.

Sukadelapjes heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Adresgegevens

De Ambachtelijke Slager

De Kamp 5,

8061 BJ  Hasselt

Tel. 038 - 477 57 76

info@deambachtelijkeslager.nl
 

Social media:
Facebook.com/Ambachtslager
T
witter.com/Ambachtslager